• facebook
  • sns02
  • sns03
  • sns04
Milarian

Kumaha Milih Pakean Luar Ruangan Anu Pangsaéna?

Kaluar dina usum salju, lingkungan anu béda, waktos anu béda, jalan anu béda, umur anu bénten, pilihan papakéan luar anu béda. Janten kumaha anjeun milih?

1. Ngawasa tilu prinsip ieu

Ti jero ka luar, aranjeunna nyaéta: lapisan peluh-lapisan panas-lapisan tahan angin. Sacara umum, lapisan kesang-kesing mangrupikeun baju kaos atanapi kaos oblong gancang-garing, lapisan kahaneutan nyaéta wol, sareng lapisan anu tahan angin nyaéta jaket atanapi jaket ka handap. Kolokasi anu wajar tina tilu lapisan tiasa nyugemakeun kagiatan pariwisata luar. Dina taun-taun ayeuna, sababaraha jaket softshell anyar parantos muncul. Ieu ogé pilihan anu saé, sareng éta ogé ngagaduhan ciri kahaneutan sareng angin. Anjeun tiasa nganggo hiji deui.

2. Pilih baju anjeun numutkeun waktos sareng rute

Prinsip pakean tilu lapisan mangrupikeun prinsip anu paling dasar tina baju olahraga outdoor usum tiis. Salaku tambahan, papakéan kedah ditambihan dina waktosna numutkeun kaayaan anu saleresna. Upami anjeun badé angkat-angkatan lami, bawa jaket handap. Nalika marching di ferry, anjeun panginten henteu ngaraos tiis pisan kusabab kesang, latihan fisik sareng panas awak. Dina waktos ayeuna, tong nganggo jaket dugi ka anjeun istirahat di jalan atanapi kémping pikeun ngajaga suhunya.

3. Milih baju anu cocog pikeun umur anu béda

Jalma anu umurna béda-béda pakéan rada béda nalika badé kaluar. Nalika manula ngalakukeun olahraga luar, aranjeunna kedah nganggo saloba lapisan pikeun tetep haneut. Baju multi-lapisan gaduh kamampuan pelestarian panas anu langkung kuat tibatan baju lapis tunggal. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngaluarkeun sababaraha lapisan papakéan nalika aranjeunna karaos panas nalika latihan. Upami anjeun henteu kersa ngagem sababaraha lapisan baju, anjeun tiasa milih wol ditambah jaket olahraga dua potong atanapi jaket bantalan anu tahan angin. Coba henteu nganggo baju haneut sareng jaket ka handap nalika olahraga di luar, kusabab baju haneut henteu gampang garing dina cai sareng beurat. Jaket handap haneut tapi henteu bisa napas.

Barudak henteu kedah nganggo baju jero termal kandel dina lapisan jero luar. Baju jero katun biasa cekap. Lapisan haneut tiasa dianggo nganggo jas kasmir + kutang kasmir atanapi jaket empuk alit.


Waktos Post: Sep-07-2020